در ابتدای مراسم سید محسن هاشمی،داور جشنواره و یکی از اساتید بنیان گذار جشنواره نهال روی صحنه آمد و برای نهال آرزوی استمرار و موفقیت کرد و گفت:امیدوارم روزی شاهد صدمین دوره نهال باشیم

سپس دبیر نهال دوازدهم،شاهین دانشفر به تمامی اساتید و فیلمسازان و دانشجویان خیر مقدم گفت و از آنها برای همراهی با نهال دازده قدردانی نمود.

وحید کاشانی نمایند داوران پوستر جشنواره در بیانیه داوران پوستر به این نکات اشاره کرد: پوستر قبل از فیلم دیده میشوند و کارگردان هوشمند از تاثیری که پوستر در جذابیت ایجاد کردن برای فیلمش میگذارد بهره میگیرد.متاسفانه پوستر های به دست رسیده امسال ارزش حره ای و کیفی بالایی نداشتند و امیدواریم در سال های آینده شاهد پیشرفت در این بخش مهم باشیم.ضمن اینکه متاسفانه در خیلی از پوسترها از خط و زبان انگلیسی استفاده شده لذا پوسترهای با رویکرد فارسی برای داوران در اولیت قرار گرفتند.

عرفان سبزی پور دبیر عکس و پوسترنهال  علت حذف مسابقه عکس جشنواره را  پایین بودن تعداد و کیفیت آثار ارسالی توضیح داد و اضافه کرد: برای ارتقا کیفیت عکس ها در صدد  برگزاری ورکشاپ عکس با همکاری حبیب مجیدی بودیم که در جشنواره امسال فرصت نشد اما برکزاری آن را در دانشکدعه سینما تآتر در ترم آینده پی خواهم گرفت.

نتایج بخش پوستر به این ترتیب اعلام شد:

تقدیر اول:حسین اسفندیاری برای پوستر فیلم 4 ماه و 2 هفته و 3 روز

تقدیر دوم:سهراب هیمن برای پوستر فیلم آمن

چایزه بخش جنبی : مهرداد موسوی برای پوستر فیلم فاکتور صوری

جایزه اصلی:مهدی رضایی برای پوستر فیلم مات

در ادامه سعید عقیقی،نماینده هیئت داوران در قرائت بیانیه هیئت داوران را این نکات را بیان کرد:

تمام سعی ما داوران بر این بود که از توجه به هیچ نکته متمایز و ویژه ای  در فیلم ها  را فروگذار نکنیم

وی افزود:خوشبختانه سطح کیفی فیلم ها در کارگردانی،تصویربرداری،بازیگری و تدوین نسبت به گذشته به وضوح پیشرفت کرده است.به خصوص خوشحالیم که اهمیت تدوین که بخش بسیار مهمیست و میتواند خط فیلم را تغییر دهد هم توسط داوران هم دانشجویان مورد توجه قرار گرفته است.

وی توضیح داد که با احترام و قدردانی به عوامل حرفه ای که در فیلم دانشجویان کار کرده بودند نام این عزیزان به شکل عمدی از نامزد ها کنار گذاشته شده تا رویکرد دانشجویی جشنواره حفظ شود.و کارگردانان دانشجو باید دقت کنند اگر از عضو حرفه ای در کار بهره میگیرند وظایف اصلی کارگردانی مثل دکوپاژتصویر و غیره را بر دوش او نیندازند تا فیلمشان به طبع کیفیت بهتری پیدا کند.

وی همچنین هشدار داد که فیلم نامه نویسان تفاوت فیلم کوتاه و بلند را بشناسند و اتفاقی که در فیلم ها دیده میشد که فیلم کوتاع برشی از فیلم بلند است یا حتی در سینمای حرفه ای شاهد هستیم فیلمی که تا 90 دقیقه طول میکشد یک ایده فیلم کوتاه را بسط داده است.فیلمی که روی کاغذ ره به خطا ببرد با کارگردانی و تصویر و تدوین موفق نخواهد شد.

در میان برنامه گروه موسیقی کامنت قطعاتی روی صحنه  اجرا کرد و پس از آن جوایز اعلام شدند:

بهترین فیلم داستانی بالای ۱۵ دقیقه

کشتارگاه به کارگردانی بهزاد آزادی

بهترین فیلم داستانی زیر ۱۵ دقیقه

روشویی به کارگردانی جابر رمضانی

تندیس بهترین فیلم مستند

خواهرم محدثه  (عاطفه محرابی)

دیپلم افتخار بهترین  فیلم مستند:گام های یک دست(کیومرث صمدی طاهری)

تندیس بهترین فیلم تجربی

به صدای شهر گوش کن (هلن مرسلی)

تندیس بهترین فیلم انیمیشن

پایان نامه (زهرا سادات آیت الهی)

دیپلم افتخار بهترین انیمیشن:صدای پرنده از آن سوی پنجره از محمد باقر کشاورز

تندیس بهترین فیلم سال اولی

کامیابی مسک(محمد صادق دهقانی)

دیپلم افتخار:فیلمی برای تو از ایمان بهروزی

تندیس بهترین تدوین

بااحترام به فرشته پرنیان برای تدوین فیلم های کشتارگاه و چهارنفره

علیرضا احدی برای فیلم خواهرم محدثه

تندیس بهترین فیلمبرداری

هاشم مرادی برای فیلم ولد

دیپلم افتخار بهترین فیلم برداری:ابولفضل آبشت برای فیلم گوش ماهی

دیپلم افتخار بهترین فیلم برداری فیلم سال اولی:محمد ابراهیم کاظمینی برای فیلم به خاطر نیار

تندیس بهترین صدابرداری و صدا گذاری

بامداد افشار برای روشویی

تندیس بهترین موسیقی فیلم

اردوان وثوقی برای کرگدن

تندیس بهترین بازیگر زن

ندا جبرائیلی برای چهارنفره

دیپلم افتخار: شیدا خلیق برای روشویی

تندیس بهترین بازیگر مرد

بهرام آزادی برای کشتارگاه

تندیس بهترین کارگردانی

سهند کبیری برای فیلم چهارنفره

بهترین فیلمنامه

پوریا کاکاوند برای فیلم روشویی

تندیس بهترین طراحی صحنه

پیام حسین سوری برای فیلم ولد

بهترین طراحی لباس

آزاده قچاق برای فیلم سرمه

بهترین گریم

جلال موسوی برای فیلم سرمه

تندیس ویژه هیئت داوران

میانبر(علیرضا اسفتدیار نژاد،علیرضا قاسمی)

دیپلم افتخار ویژه هیئت داوران

پپسی(مهرنوش فطرت)

بهترین فیلم از نگاه تماشاگران

چاق کچل سیبیلو

در ادامه دبیر نهال سال آینده،محسن مختاری فر معرفی شد و روی صحنه از زحمات دبیر قبلی،دانشفر تشکر نمود.دکتر شهاب اسفندیاری از اساتید دانشگاه و عضو هیئت انتخاب فیلم های جشنواره نهال نیز در مراسم  به نکاتی اشاره کرد:زمزمه های برگزاری یک جشنواره فیلم کوتاه موازی با جشنواره نهال به گوش میرسد،مانند زمزمه های تشکیل یک مدرسه عالی سینما در ایران، پیشنهاد من به مسوولین این است که به جای زیاد کردن تعداد جشنواره ها و موسسات بودجه و تمرکز را روی دانشکده سینما تئاتر که قدیمی ترین  دانشگاه سینمای کشور است و جشنواره نهالش،که تنها جشنواره فیلم دانشجویی  کشور است بگذارند تا پیشرفت دوستان فیلمساز جوان حاصل شود.